Medlemsinformation

Årsmötet 2019

Vänsterpartiet i Ljusnarsberg har haft årsmöte.

Fredag 22 mars samlades vi på Bångbro herrgård för att gå igenom föregående års händelser samt för att utse en ny styrelse och utarbeta en handlingsplan för nästkommande verksamhetsår.

Ordförande Jeanette Bergqvist öppnade mötet som inleddes med en parentation över vår medlem Helena Ylitalo som tyvärr lämnade oss tidigare under året.

Gästande Gunilla Remnert från Vänsterpartiet i Lindesberg blev utsedd att hålla i ordförandeklubban under mötet. Övriga gäster var Fredrik Sundén Vessling också från V, Lindesberg samt Annmari Lööf och Kjell Persson från Vänsterpartiet i Hällefors.
Vi avtackade Astrid Dahl och Jeanette Bergqvist som har delat på ordförandeskapet och som nu avgick.

Ny ordförande är Eva Renberg och den övriga styrelsen består av Sune Karlsson, Ulla Diedrichsen,Inga-Lill Olsson och Therese Olsson. Ersättare är Susan Björk och Jeanette Bergqvist.

Ny ordförande är Eva Renberg och den övriga styrelsen består av Sune Karlsson, Ulla Diedrichsen,Inga-Lill Olsson och Therese Olsson. Ersättare är Susan Björk och Jeanette Bergqvist.

Vi ser att de politiska partierna går längre och längre högerut. Klyftorna ökar och egoismen och rasismen breder ut sig alltmer. 
Vi ser att kvinnors rättigheter hotas med bland annat förslag om inskränkt aborträtt.
Hotet om friare hyressättning, som vi ser som första steget mot marknadshyror drabbar låginkomsttagare, studenter och pensionärer värst. 
Arbetarnas rättigheter är också under hot med inskränkt strejkrätt och försvagat anställningsskydd, en politik som nu också drivs av Socialdemokratiska arbetarpartiet. 
Höjd pensionsålder drabbar låginkomsttagare vars kroppar blir utslitna i förtid.
Ju längre höger ut man går desto mindre klimatpolitik ser man. Det är, som Greta Thunberg säger, dags att vi får panik nu.

Det vi har sett de senaste åren är att när de traditionella mittenpartierna rör sig längre högerut så blir de redan extrema högerpartierna ännu mer extrema.
Med anledning av detta är det viktigt att det finns ett riktigt vänsteralternativ som motarbetar högerglidningen och kämpar för varje människas lika värde.

Eva Renberg 
Ordförande Vänsterpartiet Ljusnarsberg

Kopiera länk