Rösta i EU-valet

Är du kritisk till EU? Är du motståndare till EU? Se då till att du gör din kritiska röst hörd. Använd ditt röstkort och gå och rösta den 7:e juni!

Valet till Europaparlamentet sker vart 5:e år. Om knappt tre veckor är det dags igen. Då valdeltagandet brukar vara lågt i EU-valen är det extra viktigt att mobilisera sina väljare. Förra EU-valet 2004 gick endast 32% av Ljusnarsbergarna till vallokalerna. Att jämföras med de 74% som röstade i riksdagsvalet 2006.

Hur gick det då 2004? Jo, Vänsterpartiet fick 192 röster, eller 14,7% (12,8% i hela riket) av det totala antalet röstande i kommunen. Här ser man tydligt hur mycket varje enskild röst betyder för den lokala fördelningen. Så gå och rösta, se till att dina nära också gör det!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *